COVID-19-el kapcsolatos beutazási szabályok Reunionra

A COVID-19-el kapcsolatos jelenlegi hatályos szabályozás szerint Izlandra való beutazás feltétele két ingyenes negatív teszt, 5 nap különbséggel, melyet karanténban kell eltölteni. Az első tesztet a repülőtéren végzik az országba érkezéskor, a másodikat 5 nap elteltével a kijelölt városi tesztpontokon. A tesztek és a karanténkötelezettség alól mentesülnek a pozitív PCR tesztet vagy antitestet igazoló utazók, illetve az oltási igazolással érkezők. A további részletekről kérdezd munkatársunkat.

Reunion – a Trópusi Európa felfedezése 12 napban

 

 

Reunion dióhéjban

Franciaország szinte ismeretlen trópusi megyéje Reunion jelenleg is az Európai Unió része. Fehér és fekete homokos tengerpartok, vaníliaültetvények, dús trópusi erdők, 2-3 ezer méter feletti csúcsok, meredek hegyoldalakat tarkító vízesések, aktív vulkánok váltogatják egymást. A tűz és a víz szigete olyan, mint egy óceánba pottyant édenkert, területének mintegy fele UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Utazásunk során ezt a trópusi, sokszínű vidéket fedezzük fel, amely másfél évszázadon keresztül lakatlan maradt a természetes kikötők hiánya következtében, de ma már kulturális kavalkád tárul elénk és a kreol konyha különlegességeibe is belekóstolhatunk.

Franciaország trópusi területe
Fehérhomokos tengerpartok
Kiváló kirándulási lehetőségek
Többszáz vízesés, 3000 m-es vulkánok
Francia és a helyi kultúra keveredése
Európai szintű közbiztonság
EUR hivatalos pénznem


Főbb látnivalók

 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Jökullsárlón, Fjallsárlón gleccserlagúnák
 • Stoksness – Kelet-Izland fjordjai
 • Északi vízesések – Dettifoss, Godafoss
 • Myvatn-tó geotermikus terület, Krafla kráter
 • Akureyri, Húsavík – bálnales
 • Hraunfossar lávavízesés, Grábrók kráter
 • Reykjavík

 

Térkép

Tervezett útvonal

Első nap - Utazás Reunionra párizsi átszállással

Indulás Budapestről Párizsba, majd onnan Reunionra. Érkezés St. Denis-be a késő esti órákban, szállásunk elfoglalása Saint-Gilles-Les-Bains-ben.

Második nap - Akklimatizálódás, strandolós nap Saint-Gillesben vagy a környék felfedezése

Az első teljes reunioni napunkat kétféle módon tölthetjük el.:

 • vagy strandolunk a mesés Saint-Gilles les Baines vagy a Plage de l’Hermitage fehérhomokos, türkizkék vizű tengerpartján (Plage de Boucan Canot)
 • vagy aktívabban, és az alábbi programra megyünk: kora reggel autóval a közeli kilátóteraszokhoz indulunk – Roche Verre Bouteille és Cap Noir, ahol egy rövidebb séta keretében gyönyörű panoráma nyílik a Mafate kráterre (Cirque de Mafate). Visszatérve a városba kora délután felkeressük a botanikus kertet Saint-Gilles-ben (Jardin d’Eden), majd delfin- és bálnalesre indulunk Saint-Gilles kikötőjéből (a bálnales extra költsége 30 EUR/fő)

Harmadik nap - Strandolós szabadprogram vagy látogatás a Saint-Gilles Ravine kanyonban

Ezen a napon szintén választhatjuk a strandolást a tengerparton, de ha nem, akkor kirándulást teszünk a közeli Saint-Gilles Ravine-ben (kanyonban). Ez egy kb. másfél órás séta a dzsungelszerű kanyonban, melynek végén két csodálatos vízesést találunk, a Bassin Cormoran-t és a Bassin des Aigrettest, melyben meg is mártózhatunk.

Negyedik nap - Utazás a kaldérákba, a Cirque de Cilaos szivébe

A strandolós napok után a sziget belsejébe vetjük magunkat. Reunion északi belső területeit a Piton des Neiges vulkán három kiterjedt kráterre tagolja: Cirques des Salazie / Mafate / Cialos. Bázisunkat az 1200 méter magasan fekvő Cilaos-ban rendezzük be, itt fogunk 3 napig lakni és minden nap könnyed kirándulásokat tenni a kanyonokkal, vízesésekkel és buja növényzettel teli kaldérában. Szállásunk a … lesz.

Ötödik nap - Kirándulás a Cascade de Bras Rouge - hoz Cilaosból

Mai kirándulásunk úticélja a Cascade de Bras Rouge kanyon és vízesés, ahol a Bassin Roche és a La Chapelle medencékben fürödni is tudunk.

Hatodik nap - Hellbourg és a Trou de Fer

Mai napunk úticélja Reunion ikonikus vízesés csoportja, a Le Trou de Fer. A 300 méter mély kanyon geológiai különlegesség, és ez egyben Franciaországi legmagasabb vízesése, 720 méteres. Gyalogosan közelítjük meg a Bélouve-erdőn keresztül, fa formájú páfrányok, százéves tamarinok alatt. Hajnalban indulunk, mert késő délelőtt már ködbe burkolózik a kanyon, ekkora érkezik meg ugyanis a tenger felől a meleg, párás levegő, mely lehűlve kicsapódik. E terület ezért a sziget, de a világ egyik legcsapadékosabb része, évente 12 méternyit is szokott esni. Ennek következménye az erdő páratlan sűrűsége és vitalitása, a fák ágai ugyanis mindenféle görbületet hoznak létre a napfényért való tülekedésben.

Hetedik nap - A déli kráter felfedezése - Piton de la Fournaise

Elbúcsúzva Cilaostól és az északi kaldéráktól délnek vesszük az irányt, felkeressük a déli krátert, a Piton de la Fournaise-t melynek arculata sokkal kopárabb és kietlenebb. Réunion egyetlen aktív vulkánja (ami rendszeres kitörései miatt az egyik legaktívabb a világon) valószínűleg a sziget legnépszerűbb turistacélpontja. A gyakori erupciók következtében az ösvények nyomvonalai is folyamatosan változnak. A kopár, holdbéli táj meghökkentő színei és kietlensége maradandó élmény mindenkinek. Szállásunk Saint-Joseph-ben lesz

Nyolcadik nap - Grand Galet és Cascade du Trou Noir

Ma ismét két fantasztikus vízesés kerül terítékre, a Cascade du Trou Noir (Fekete lyuk-vízesés) és a Grand Galet (Langevin-vízesés). A Langevin folyók mentén találhatóak, könnyű megközelíteni mindkettőt, a tó kristálytiszta és fürdősre tökéletesen alkalmas. Mélysége lehetővé teszi, hogy akár 3 méteres magasságból beleugráljunk. A Grand Galet pedig sokak szerint Reunion legszebb vízesése,a kristálytiszta víz szikláról sziklára fátyolként hullik alá. Napunkat a tengerparton zárjuk a Le Cap Méchant és a Le Cap Sel impozáns bazaltláva formációinál.

Kilencedik nap - Takamaka-völgy, Bassin la Paix és Bassin la Mer vízesések

A Takamaka-völgyet autóval nem lehet teljesen megközelíteni, az út véget ér egyszer csak, és utunkat gyalogosan tudjuk folytatni. Kellemesen induló szerpentin következik, mely néhány száz méter után elágazik és utunk balra meredeken lefelé visz a dzsungel szívébe. A rövid de lejtős szakasz után számtalan apró vízesésen kell átkelnünk, mire elérünk a zárógáthoz, és közben megértjük azt is, honnan ered a Takamaka-völgy másik neve, ami nem más, mint Türelem. A völgy után a Bassin la Paix (Béke-tó)-hoz autózunk. Különleges a látvány: a vegetáció érintetlen, a kristálytiszta víz fürdeni hívogat, de csak egy kilátóról tekinthető meg. Innen egy kb 1300 méteres kényelmes séta után jutunk el a Bassin la Mer tóhoz, ahova már fürdőruhában érdemes érkezni, mert a tó egy folyócskában gázolva közelíthető meg.

Tizedik nap - Saint-Denis

Tizenegyedik nap - Szabadprogram

Tizenkettedik nap - Indulás haza

Arany Körút és Reykjavík. Reggeli után irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben vagy lehetőségünk van a Kék Lagunában fürödni.

Szállásaink

LA VILLA DE LA PLAGE
HOTEL DES NEIGES***
LA ROSE DU SUD

Részvételi díj

1100 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 30 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • 10 éjszakára a szállást 2 személyes szobákban szállodákban
 • minden nap bőségess reggelit
 • a programban szereplő túrákat és kirándulásokat
 • a Rénunion szigetén belüli utazást a program szerint bérelt kisbusszal
 • magyarnyelvű csoport- és idegenvezetést

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás

Repülőjárat

► ODAÚT

Easyjet (www.easyjet.com)
Budapest – Párizs 15:20 – 17:40
Air France (www.airfrance.com)
Párizs – Saint-Denis 21:15 – 10:15

◄ VISSZAÚT

Air France (www.airfrance.com)
Saint-Denis – Párizs 20:50 – 6:10
Easyjet (www.easyjet.com)
Párizs – Budapest `13:25 – 15:45


Fakultatív programok

Tudnivalók Reunionról

A szigetről
Réunion a Mascarenhas-szigetcsoporthoz (és ezáltal Afrikához) tartozó sziget, nagyjából 50 km széles és 70 km hosszú, Madagaszkártól 800 km-re keletre található. A kelet részen található 2631 m magas aktív Piton de la Fournaise pajzsvulkán és az északnyugati Piton des Neiges (3070 m) vulkán a sziget vulkanikus eredetére utal. A hegyeket dús esőerdők borítják, a vegetáció elképesztően változatos. A szigetet a portugál Diogo Dias, Bartolomeu Dias testvére fedezte fel 1507. február 9-én. 1638 óta a franciák birtoka. 1640-ben a sziget neve Bourbon-sziget lett. 1642-ben francia telepesek népesítették be. 1793-ban kapta az “Île de la Réunion”, azaz “Újraegyesítés szigete” nevet a Marseille-i forradalmárok és a párizsi Nemzeti Gárda 1792-es egyesülésének emlékére. 1801-ben a sziget új nevet kapott: “Île Bonaparte”; 1810-ben a brit haditengerészet visszanevezte Bourbon-szigetre, majd az 1848-as francia forradalom óta ismét a Réunion nevet viseli. 1946-ban Franciaország tengerentúli tartományává nyilvánították, majd 1974-ben tengerentúli megye lett. Réunion 1973 óta a francia fegyveres erők legfontosabb indiai-óceáni támaszpontja, a szigeten mintegy 4000 katona állomásozik. Kezdetben fegyencgyarmatként használták, majd kávét, később cukornádat termesztettek itt.

Térerő, elektromos hálózat, internet
Mivel Réunion Franciaország, és így az Európai Unió része, az EU-s roaming díjak élnek, Mauritiuson azonban számolni kell a roaming díjakkal. Térerő természetesen majdnem mindenhol van, a lefedettség közel 100 %. Az ingyenes wifi viszonylag elterjedt, éttermekben és több városka főterén gyakori.

Elektromosság
Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak – így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).

Közbiztonság
A közbiztonság jellemzően nagyon jó, hiszen kis szigetekről van szó, hol – a turistákat leszámítva – mindenki ismer mindenkit. Ennek ellenére a nagyobb városokban (pl: Port Louise, Saint-Denis) az alapszintű elővigyázatosság elvárt.

Időjárás
Réunion vulkanikus szigete megdöbbentően változatos természeti adottságokkal rendelkezik, a sziget időjárására egyszerre hat az óceáni, a szubtrópusi és hegyvidéki éghajlat: a magasabban fekvő területeken gyakoribb a csapadék, a felhőkkel fedett égbolt, de félóra autózás után újra ragyogó, napfényes tájakon járunk. Utazásunk a melegebb és csapadékosabb nyári szezon végére illetve a hűvösebb ám sokkal szárazabb téli időszak elejére esik. A hűvös persze relatív, hiszen mind Réunionon mind pedig Mauritiuson a nappali hőmérséklet így se fog 27-25 fok alá csökkenni, éjszaka pedig kicsivel csúszhat csak 20 fok alá a hőmérő higanyszála.

Felszerelés
Kis hátizsák egynapos túrákhoz, jól bejáratott, vízálló túrabakancs, túranadrág, pulóver, jó minőségű esőkabát, fejlámpa tartalék elemmel!, túrabot, nap elleni védelem: napszemüveg, fejfedő, naptej, piperekészlet, gyógyszerek, sebtapasz, fásli, fényképezőgép, fürdőruha, vékony hálózsák, szandál.

Higiénia
A higiéniai körülmények hasonlóak a nyugat-európai állapotokhoz, természetesen a megszokottól eltérő ivóvíz fogyasztása okozhat némi gondot, ezért javasolt a palackozott víz fogyasztása. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magunkkal vinni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót, fertőtlenítőszert, ragtapaszt.

Élelem
A repülőútra a transzferek közötti várakozás idejére érdemes némi élelmiszertartalékkal készülni, az útra azonban nem kell nagyobb mennyiségű élelmiszert, konzerveket hozni hazulról, a réunioni árak alig valamivel magasabbak az otthon megszokottnál. A réunioni konyhát mindenképp érdemes kipróbálni, különösen azoknak, akik szeretik a friss, minőségi halételeket. Az árak nyugat-európai színvonalúak, egy alapos vacsora üdítővel, kávéval kb. 20-30 euróba kerül.

Pénzügy
Réunion hivatalos fizetőeszköze az EURÓ, melyet célszerű itthonról vinnünk. Az általunk javasolt minimális költőpénz 300-400 Euró. Ez nagyjából fedezi a napi étkezéseket, a fakultatív programok, apróbb ajándéktárgyak költségeit. ATM-ek sok helyen vannak és nagyobb üzletekben, szupermarketekben természetesen lehet bankkártyával is fizetni.

Vám
Az alapprogramon résztvevő magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél szükséges, amely nem veszíti el érvényességét az utazás ideje alatt.

Csomag
Érdemes egy nagyobb utazó- vagy hátizsákba és egy kisebb kézipoggyászba/hátizsákba pakolni. A nagy poggyász súlykorlátja a légitársaság szabályozásától függ (általában 20 kg).

Biztosítás
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk. Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.

Árak és Időpontok

1850 EUR / fő

+ repjegy
Minimum 4 utas esetén
(maximális létszám 8 fő)

Az utazás időpontja(i):

2021. május 7-19.